İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Yaşar Acar Fen Lisesi

Yaşar Acar Fen Lisesi

0212 871 43 73 (Pansiyon 0212 871 01 70 )
Barış Mahallesi Eğitim Vadisi Bulvarı No28 Beylikdüzü/İSTANBUL
Vizyon
Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve etik değerlere sahip bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Zeka düzeyleri ile fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri, matematik ve fen bilimleri alanında yüksek öğrenime hazırlamayı, bu alanlara gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmeyi, yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmeyi, bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlamaktır.
Başarılar
MATEMATİK OLİMPİYATLARINDA TÜRKİYE DERECELERİ VE ALTIN MADALYA; İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARINDA FİZİK`TE DERECE; İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARINDA BİLGİSAYAR`DA DERECE; 2010 YILI MÜFREDAT UYGULAMADA İSTANBUL İL BİRİNCİLİĞİ; USOBO TÜRKİYE DERECESİ VE MADALYASI; İL VE İLÇE GENELİNDE KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLERDE DERECE VE ÖDÜLLER; BEYAZ BAYRAK SAHİBİYİZ.
Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Tekli
İngilizce Almanca
Ulaşım
İETT Otobüsler Avcılar(Metrobüs)-Beylikdüzü Taksim-Beylikdüzü Minibüsler Avcılar(Metrobüs)-Beylikdüzü(A200 Kırmızı Başlıklı) Büyükçekmece-Beylikdüzü/Kavaklı(3 Numara Mavi Başlıklı)
İstanbul´un farklı ilçeleri için servislerimiz Bulunmaktadır.
Barış Mahallesi, Eğitim Vadisi Bulvarı, No: 28, Beylikdüzü/İstanbul
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe merkezine uzaklık : 200 Metre İl merkezine uzaklık : 35 Km ( İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Uzaklık )
2019-2020 Eğitim Öğretim yılı öğrenci kontenjanı: 204 Öğrenci
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Yüzdelik Dilimi: En Yüksek Puanla Yerleşen Öğrencinin Yüzdelik Dilimi: 0,09 En Düşük Puanla Yerleşen Öğrencinin Yüzdelik Dilimi: 0,85
Okulun Sınav Başarı Durumu
2019-2020 Eğitim Öğretim yılı için ilk 500 arasında 10 derece, ilk 1000 arasında da 14 derece ilk 5000 arasında da 81 derece ilk 10000 arasında da 116 derece (Geçmiş yıllar için ilgili sayfalara bakınız)
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında YKS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi % 93,20
Sportif Etkinlikler
Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Satranç, Badminton, Dart Takımları çeşitli turnuvalara katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Fen Bilimleri Alanlarında Akademik Seminer ve Çalışmalar, Girişimlik Kulübü çalışmaları(Ulusal ve uluslar arası robot yarışmaları), Mekatronik Kulübü(Ulusal robot yarışmaları), Tübitak Bilim Olimpiyatları hazırlık çalışmaları, Memorial Dünya Hafıza Şampiyonası çalışmaları,
Proje Çalışmaları
Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar dallarında çeşitli alanlarda projeler gerçekleştirilmektedir.
Ulusal ve uluslar arası robot yarışmaları, Memorial Dünya Hafıza Şampiyonası