İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Yaşar Acar Fen Lisesi

AÇIKLAMA

Pansiyon Kontenjanının Tespit Edilmesi ve Duyurulması

04 Temmuz 2023

Okulumuz pansiyonuna öğrenci yerleştirmeleri 25/11/2016 tarih ve 29899 sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği çerçevesinde yapılmaktadır.

LGS Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

24 Temmuz 2023

Başvuruların Alınması

22 – 25 Ağustos 2023

Başvuruların Değerlendirilmesi

Sonuçların Açıklanması

Pansiyona Yerleşen Öğrencilerin Kesin Kayıtlarının Yapılması

Pansiyonda Boş kalan kontenjanlara Yedek Öğrencilerin Yerleştirilmesi

01 Eylül 2023’den itibaren…

OKULUMUZ PANSİYONUNA KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

A) Parasız Yatılılık İçin İstenecek Belgeler:

1-      Parasız Yatılılık Müracaat Dilekçesi. (okuldan alınacaktır)

2-      Yerleştirme Sonuç Belgesi

3-      Burslu öğrenciyse burs aldığına dair belge.

4-      Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığına dair resmi sağlık kuruluşlarından alınacak  ‘PANSİYONDA KALMASINDA SAKINCA YOKTUR’ ibareli sağlık raporu ve kan grubunu gösteren belge.   (Aile hekiminden alınabilir.)

5-      Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname (Ek – 1) (Öğrenci ailesinin 2022 yılına ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarı  46.000TL(KIRKALTI BİN TL)’yi aşmamalıdır.) Anne-Baba çalışıyorsa maaş durumu gösteren kurum amirince onaylı belge.

6-      Aile Nüfus Kayıt Örneği

7-      Yerleşim Yeri Belgesi(Aileye ait elektrik, doğalgaz, su faturası örneği) (İl dışındaki öğrenciler içindir)

8-      Öğrencinin nüfus cüzdanının fotokopisi.

B) Paralı Yatılılık İçin İstenecek Belgeler :

1-      Paralı Yatılılık Müracaat Dilekçesi. (okuldan alınacaktır.)

2-      Yerleştirme Sonuç Belgesi

3-      Öğrencinin nüfus cüzdanının fotokopisi.

4-      Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığına dair resmi sağlık kuruluşlarından alınacak ‘PANSİYONDA KALMASINDA SAKINCA YOKTUR’ ibareli sağlık raporu ve kan grubunu gösteren belge.

(Aile hekiminden alınabilir.)

5-      Aile Nüfus Kayıt Örneği.

6-      Devlet Memuru veliler görev yeri belgesi getirmelidir.( derece ve kademesi belirtilmelidir)

7-      Paralı Yatılılık için pansiyon ücretinin ilk taksidinin ödenmesi zorunludur.

NOTLAR

1.      Beyan edilen bilgi ve belgelere ilişkin her türlü sorumluluk veliye aittir. Eksik bilgi ve yanlış beyanın hukuki sorumluluğu veliye aittir.

2.      Öğrencinin anne ya da babasından başka birinin veli olabilmesi için hukuki belge (vasi) olması gerekmektedir.

3.      Pansiyon 10 Eylül 2023 PAZAR günü saat 14:00’te açılacaktır. Öğrenciler pansiyona yiyecek malzemesi KESİNLİKLE getirmeyecektir.

4.      Belgelerinde eksiklik olan ve belirtilen tarihten sonra yapılan müracaatlar dikkate ve değerlendirmeye alınmayacaktır.

PANSİYONA GELİRKEN GETİRİLECEK MALZEMELER

·         2 Adet Nevresim Takımı

·         1’er Adet Yastık -Yorgan

·         El ve banyo havlusu,

·         Yeteri kadar kıyafetin yanında, iç çamaşırı, kişisel temizlik malzemeleri,  ıslak ve kuru zemin terliği getirilmesi gerekmektedir.

GETİRİLMEYECEK MALZEMELER

·         YİYECEK MALZEME KESİNLİKLE GETİRİLMEYECEKTİR.

·         ELEKTRONİK EŞYA (SOĞUTUCU, ISITICI, SAÇ DÜZLEŞTİRİCİ, ÜTÜ VB.) KESİNLİKLE GETİRİLMEYECEKTİR.

2023-2024 Eğitim – Öğretim Yılı Pansiyon Kayıt İşlemleri evraklarını indirmek için tıklayınız.

Yayın: 15.05.2019 - Güncelleme: 25.07.2023 15:23 - Görüntülenme: 11523